Nederland

Eindsprint bij wisselen van zorgverzekeraar

27 december 2013 06:45 Aangepast: 06 september 2015 16:51
Beeld © ANP

Nederlanders veranderen alsnog massaal van zorgverzekeraar. Tot nu toe zijn al net zo veel mensen geswitcht als vorig jaar. Dit aantal zal nog stijgen. Vergelijkingssite Independer verwacht dat veel mensen op de valreep nog zullen kiezen voor een andere verzekeraar.

Vooral in de dagen voor kerst ziet Independer, eigendom van zorgverzekeraar Achmea, een enorme groei in het aantal vragen over zorgverzekeringen. Begin deze maand waren er nog minder overstappers vergeleken met vorig jaar. Die achterstand is nu ingelopen. 

Ook bij Vergelijkingssite ZorgKiezer.nl is het druk. De site ziet vanaf november al ruim meer bezoekers en overstappers (80 procent). "De consument wil vooral besparen en kiest bij ZorgKiezer.nl voor goedkope polissen met een hoog eigen risico. Bijna 1 op de 4 overstappers (24 procent) kiest ervoor om vrijwillig het eigen risico te verhogen", zegt een woordvoerder van ZorgKiezer.nl.

Direct vergoeden
Consumenten die overstappen via Independer kiezen vaak voor een polis waarbij de zorg direct vergoed wordt. Daarvoor moeten ze wel naar een arts of ziekenhuis die een contract heeft met hun zorgverzekeraar. Vorig jaar was de restitutiepolis - waarbij je zelf je behandelaar kunt kiezen, maar de rekening wel moet voorschieten - nog populair. 

Mensen sluiten vaker een extra verzekering af voor de tandarts. Dit jaar doet 54 procent van de verzekerden dat, tegen 48 procent in 2012. , Op fysiotherapeut en zorg in het buitenland wordt juist bezuinigd. 

Kijk hier hoeveel je zelf kunt besparen door over te stappen. 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`