Ga naar de inhoud
Brand op ferry

Nederlander: Personeel ferry reageerde goed op noodsituatie

De Nederlander Raimond Bos zat op de ferry naar IJmuiden waar vannacht brand uitbrak. Volgens hem speelde het personeel van het schip goed in op de noodsituatie. "Er was op dat moment geen sprake van paniek", zegt hij tegen RTL Nieuws.

Volgens Bos brak de brand uit omstreeks 22:30 uur op het vijfde dek. Hij zat toen samen met zijn vriendin in de bioscoop op het eerste dek.

Waarschuwingstoon 
De Nederlander had van te voren uitgebreide veiligheidsinstructies gehad. "Als je het schip betreedt wordt onder andere een waarschuwingstoon gemeld die afgaat op het moment dat een ontruiming plaatsvindt. Bij die toon kwam iedereen de bioscoop uitgelopen en op de gang werden we meteen opgevangen door een medewerker die ons naar een van de bovendekken bracht." 

Er was op dat moment geen sprake van paniek. "Er werd gemeld: Er is sprake van een brand. De situatie is onder controle maar om veiligheidsredenen moeten we ons allemaal verzamelen op het bovendek. Iedereen ging toen snel naar boven. Er werd heel goed door het personeel op de situatie ingespeeld."

Geen reddingsvesten
De passagiers kregen geen reddingsvesten aan. "Dat was ook niet nodig want het vuur was inmiddels onder controle. Ze hebben dat heel snel kunnen blussen. Er was geen sprake van dat het schip in gevaar zou zijn."