Seriemoordenaar Patrick S.

Honderd tips over Spijkenisser seriemoordenaar

08 januari 2014 21:30 Aangepast: 08 januari 2014 22:36
Rechtbanktekening Patrick S.

Haarlokken, nagels, maar ook zakhorloges, sieraden en sleutels. In het huis van de 36-jarige seriemoordenaar S. vond de politie vorig jaar 447 voorwerpen. De politie riep de hulp in van het publiek om erachter te komen van wie de voorwerpen zijn. Het resultaat: 100 nieuwe tips over de Spijkenisser seriemoordenaar.

Dat meldt een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws. De politie deed de oproep over de spullen vorig jaar oktober.

Ring van familielid
Tot nu toe zijn honderd tips binnengekomen. Inmiddels zijn 14 goederen teruggeven aan de rechtmatige eigenaren. Daarbij gaat het onder meer om 12 zakhorloges die buit zijn gemaakt bij een woninginbraak in Barendrecht. Ook is een ring teruggeven aan een bekende van de familie S. Dit familielid had geen idee hoe de ring in de woning van Patrick S. terecht is gekomen.

In juli vorig jaar is S. veroordeeld tot levenslang voor de moord op Farida Zargar en Nanda Kerklaan. Het lichaam van Zargar werd pas een jaar na haar verdwijning gevonden in het Mallebos in Spijkenisse. Dat gebeurde nadat Patrick S. was gesnapt bij een overval, waarna zijn woning werd doorzocht. Daar trof de politie persoonlijke spullen van Zargar aan. Later bleek hij ook haar voet te hebben afgezaagd en onder zijn schuur te hebben begraven.

Andere zaak
Morgen is er bij het gerechtshof in Den Haag een pro forma-zitting waarbij het Hof bekijkt of de Spijkenisser seriemoordenaar nog vast moet blijven zitten totdat zijn zaak in hoger beroep voorkomt. Morgenochtend dient bij hetzelfde Hof een geheel andere zaak waarin mogelijk ook links zijn met Patrick S. Die gaat over de moord op Joke L

Het NFI onderzoekt volgens de politiewoordvoerder nog andere voorwerpen. Over het lopende onderzoek doet de politie verder geen mededelingen.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore