Ga naar de inhoud
Bulgarenfraude

Belastingdienst wist al lang van Bulgarenfraude

Ambtenaren van de Belastingdienst weten al een jaar van de grootschalige toeslagenfraude door Bulgaren. Maar ze informeerden staatssecretaris Weekers niet en kwamen ook niet met structurele maatregelen. Dat blijkt uit een reconstructie van RTL Nieuws.

Staatssecretaris Weekers reageerde gisteren nog geschokt op onderzoek van RTL Nieuws. Nu blijkt dat zijn eigen Belastingdienst er al lang van op de hoogte was.

Een vertrouwelijk politieonderzoek naar grootschalige fraude door Bulgaren is in mei besproken in een overlegorgaan van politie en gemeenten waar ook ambtenaren van de Belastingdienst en de inspectie SZW aan deel nemen.

Inschrijvingen explosief toegenomen
Ook heeft de gemeente Rotterdam in mei 2012 contact gelegd met ambtenaren van de belastingdienst, omdat het aantal inschrijvingen door Bulgaren explosief toenam. De gemeente heeft toen een aantal zaken aangedragen die op fraude duidden, aldus een woordvoerder.

Een journalist van het Bulgaarse Btv meldde zich half januari bij het Ministerie van Sociale Zaken. Ze liet weten dat ze gestuit is op fraude met overheidsgeld door Bulgaren. Een woordvoerder toonde zich niet geïnteresseerd en liet weten dat de minister geen tijd had om haar te woord te staan.

Op de vraag of de staatssecretaris dit had willen weten gaat een woordvoerder van het ministerie niet in. Hij laat weten dat er nu alles aan gedaan wordt om dit probleem aan te pakken.

 

 

Bron: RTLNieuws.nl