Opmerkelijk

Kleintje Pils wil suggesties voor homo-liedje

21 januari 2014 21:52 Aangepast: 28 januari 2014 22:13
Beeld © ANP

Dweilorkest Kleintje Pils vindt het helemaal niet zo'n gek idee om tijdens de Olympische Winterspelen een homo-liedje te spelen, maar het nummer 'YMCA' vinden de orkestleden nét iets te voor de hand liggend.

Kleintje Pils werd vandaag platgebeld door journalisten, nadat Paul de Leeuw gisteren bij De Wereld Draait Door het orkest opriep om vooral homo-liederen te spelen.

"Die oproep van Paul was zo uit het hart gegrepen, zo warm en enthousiast", zegt bandleider Ruud Bakker van Kleintje Pils tegen RTL Nieuws. "Wij werden erdoor overdonderd. We zijn nu aan het bekijken wat we eventueel zouden kunnen spelen in Sotsji."

Meedenken
Het nummer YMCA van Village People, dat Paul de Leeuw voorstelde, vindt de band iets teveel voor de hand liggen. "Misschien is het een leuk idee als Nederland meedenkt met ons".

Kleintje Pils is overigens officieel uitgenodigd door het Russisch Olympisch Comité om te komen spelen. "Afgelopen weekend hoorden we dat alle accreditaties rond waren, geweldig." De bandleider wil de gastheer niet tegen het hoofd stoten. "Maar Kleintje Pils is er voor iedereen, wij maken geen onderscheid."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore