Buitenland

Opnieuw twee doden door drankspelletje Neknomination

10 februari 2014 15:30 Aangepast: 10 februari 2014 15:31

Een drankspelletje waarbij mensen elkaar via sociale media opjutten om drank achterover te slaan, heeft afgelopen weekend waarschijnlijk weer twee levens gekost.

De twee doden vielen in Groot-Brittannië. In Londen overleed een 20-jarige medewerker van een hostel nadat hij zich had laten uitdagen. De jongen zou al de nodige alcohol achterover hebben geslagen toen hij een kan van 1,5 liter met een mengsel van witte wijn, wodka, whisky en bier leegdronk, zeggen getuigen tegen The Daily Mirror. "Hij zei: ik wil iedereen aftroeven en iets doen dat niemand ooit heeft gedaan", zegt een van hen.

Ook de dood van een 29-jarige man uit Wales houdt volgens de BBC mogelijk verband met het drankspel Neknomination.

Vaak jonge deelnemers
Bij Neknomination drinken vaak jonge deelnemers in één keer een drankje op ('neck'). Daarna wijzen ze een vriend aan die binnen 24 uur hetzelfde moet doen. Vaak worden filmpjes van hun 'neck' op Facebook of andere sociale media geplaatst. Het spel zou zijn ontstaan in Australië en vooral in Angelsaksische landen gespeeld worden.

Eerder kwamen in Ierland ook al twee jongeren om die Neknomination zouden hebben gespeeld. De vader van één van hen deed een emotionele oproep aan andere jongeren om vooral zelf na te denken. "Het heeft mijn zoon zijn leven gekost. De hele familie is er kapot van en onze levens zullen nooit meer hetzelfde zijn", zei hij op de Ierse tv-zender RTÉ.

RTL Nieuws/ ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore