Nederland

Wilders tegen publiek: Willen jullie meer of minder Marokkanen?

19 maart 2014 21:55 Aangepast: 20 maart 2014 00:01
Beeld © ANP

Bij een toespraak voor PVV'ers in Den Haag heeft Geert Wilders het publiek gevraagd of ze 'meer of minder Marokkanen in de stad willen'.

Dat meldt RTL Nieuws verslaggever Jos Heymans. Het publiek reageerde met een luidkeels 'minder', op de vraag van de PVV-leider. Daarop zei Wilders: "Dat gaan we regelen".

Over de opmerking is meteen ophef ontstaan. Oud-Groenlinkskamerlid Tofik Dibi reageert op Twitter: "Hitler is onder ons. In de gedaante van @geertwilderspvv. Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten."

Aanzetten tot haat
​Oud-GroenLinksleider Femke Halsema zegt dat Wilders met zijn opmerking 'aanzet tot haat'. 

Wilders begrijpt niets van de kritiek, zegt hij voor de camera van de NOS. Vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog noemt hij  'totale onzin'. "Ik heb het alleen over het verplicht uitzetten van criminele Marokkanen. Marokkanen die niets verkeerd doen, zijn de eerste die daarvan zouden profiteren." 

De PVV-voorman zei een week geleden op een  verkiezingscampagne in Den Haag dat zijn kiezers stemmen voor 'een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen'. Over die uitspraak ontstond veel woede

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore