Woede om 'minder minder'

Woedende reacties na woorden Wilders: 'Hitler is onder ons'

19 maart 2014 23:03 Aangepast: 20 maart 2014 08:52

Op sociale media is met afgrijzen gereageerd op de woorden van Wilders over 'minder Marokkanen' in Den Haag.

Wilders vroeg zijn publiek tijdens een toespraak op de uitslagenavond of ze meer of minder Marokkanen in de stad en in Nederland wilden. De zaal scandeerde daarop 'minder, minder, minder'. Daarop zei Wilders: "Dan gaan we dat regelen''.

"Hitler is onder ons. In de gedaante van @geertwilderspvv", twitterde Tofik Dibi. "Hitler vond ook dat er minder Joden moesten zijn. Opdat we nooit zullen vergeten', schreef het oud-Kamerlid voor GroenLinks.

Mohamed Rabbae, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, vindt dat andere politieke partijen moeten laten zien dat ze een rechte rug hebben en dat ze 'niet collaboreren met de foute PVV' . Volgens Rabbae 'blaffen de honden en trekt de Marokkaanse karavaan door'. "Hij kan de pot op'', zei hij over Wilders.

'Haatcampagne tegen alle Marokkanen'
Volgens oud-fractievoorzitter van GroenLinks Femke Halsema zet Wilders met de uitspraken aan tot haat. "Nu zou ik snel en vastberaden de Minister-President van ALLE Nederlanders willen horen'', schreef ze op twitter. Columnist Kustaw Bessems twitterde dat Wilders 'in volstrekte openheid een haatcampagne tegen alle Marokkanen in Nederland' aan het voeren is'. 

Journaliste Boutaïna Azzabi zegt stappen te ondernemen tegen de PVV-leider. "Ook al ben ik geen Hagenees ik ben nog altijd een Nederlandse Marokkaanse. Ik doe morgen aangifte tegen @geertwilderspvv - Wie volgt!"

 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore