Woede om 'minder minder'

Verontwaardiging in kranten over uitspraken Wilders

21 maart 2014 06:35 Aangepast: 21 maart 2014 08:37

Het optreden van Geert Wilders op de verkiezingsavond domineert de voorpagina's van de landelijke kranten. 'Wilders isoleert zich', kopt het AD, dat drie pagina's wijdt aan reacties en commentaar.

De Volkskrant opent met de vraag of Wilders zijn hand heeft overspeeld. De krant  concludeert dat er een grens is overschreden en besteedt behalve op de voorpagina ook nog op twee andere pagina's aan de uitspraken van de PVV-leider. Rutte moet volgens het commentaar van de krant samenwerking met hem uitsluiten.

Verderfelijk
'Wilders splijt eigen partij', meldt De Telegraaf, die gisteren in een commentaar ook al afstand nam van Wilders' uitlatingen. Ook in het commentaar van vandaag schrijft de krant dat Wilders niet alleen grenzen overschrijdt, maar dat zijn actie ook volledig in strijd is met wat hij al jarenlang beoogt en bepleit.

Ook columnist Rob Hoogland haalt in de krant hard uit naar de PVV-leider: "Geert Wilders liet zijn laatste beetje fatsoen buitengewoon bewust definitief varen en heeft er blijkbaar geen moeite meer mee om zich in de hoek van het fascisme te laten plaatsen."

Het Financieele Dagblad schrijft dat organisaties van buitenlandse ondernemers in Nederland waarschuwen dat Wilders het klimaat voor allochtone ondernemers verpest.

En dagblad Trouw schrijft dat de uitspraken verderfelijk zijn. De krant roept Nederlanders op om het hoofd koel te houden.

Voor het eerst in 25 jaar RTL Nieuws nam de hoofdredactie van RTL Nieuws gisteren stelling. Lees de open brief aan Geert Wilders.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore