Voorbereidingen nucleaire top

Wereldleiders op NSS krijgen lunch alleen door mannen geserveerd

22 maart 2014 07:35 Aangepast: 22 maart 2014 11:06

De lunches die wereldleiders tijdens de nucleaire top in Den Haag voorgeschoteld krijgen, zullen alleen worden geserveerd door mannen die minimaal 25 jaar zijn. Vrouwelijke serveersters zouden volgens de cateraar 'het beeld verstoren'.

Met een mannenteam moet een 'eenduidige uitstraling' worden neergezet. Dat zegt directeur Hans van der Linde van Van der Linde Catering in het AD. Het personeel mag zo min mogelijk opvallen. 

Terughoudend optreden
"Als er twintig heren serveren en drie hoogblonde dames, dan verstoort dat het beeld", zegt Van der Linde. Volgens de directeur is het niet mogelijk om zo terughoudend mogelijk op te treden met 'een paar mooie opvallende dames'.

"Er is ons geen verbod op vrouwelijke bediening opgelegd. Wel werd ons gevraagd eenheid uit te stralen in de bediening, die verder zo onopvallend mogelijk moet zijn. Alleen dames had ook gekund. Maar met alleen mannen bedienen gaf ook een bijkomend voordeel." Hij doelt daarmee op het feit dat er ook leiders van islamitische landen op de top aanwezig zijn.

Een woordvoerder van de top bevestigt de opdracht voor een eenduidige uitstraling, maar de keus voor personen ligt bij de catering. 

 

RTL Nieuws/ANP
`