Aangiften tegen Wilders

Wilders: Doe aangifte tegen Samsom en Spekman

03 april 2014 13:21 Aangepast: 03 april 2014 15:02
Beeld © ANP

PVV-leider Geert Wilders roept heel Nederland op om aangifte te doen tegen de PvdA'ers Diederik Samsom en Hans Spekman.

Volgens Wilders is het belachelijk dat er duizenden aangiftes zijn gedaan waarin hij wordt beschuldigd van discriminatie. Hij vindt dat Samsom en Spekman evengoed schuldig zijn aan discriminatie en wil dus dat er ook aangifte wordt gedaan tegen hen.

BEKIJK OOK: De video waarop Wilders zijn verklaring doet

Wilders vindt dat tegen Samsom aangifte moet worden gedaan vanwege deze uitspraak: "Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben door een samenloop van omstandigheden een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen."

En tegen Spekman om deze uitspraak: "De Marokkanen die niet willen deugen moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen."

Zelf geen aangifte
Zelf zegt Wilders dat hij geen aangifte gaat doen. Hij hoopt ook niet dat het OM tot vervolging over gaat. Wilders doet de oproep omdat hij vindt dat als er aangifte tegen hem wordt gedaan vanwege uitspraken over Marokkanen, er ook aangifte gedaan moet worden tegen de PvdA'ers om hun uitspraken.

"Als vrouwe Justitia echt blind is dan vervolgt zij ons allen of geen van allen. Ik hoop geen van allen", aldus Wilders.

Op de site van de PVV staat een standaard aangifteformulier waarmee mensen aangifte kunnen doen.

ZIE OOK: Ruim 5000 aangiftes tegen Geert Wilders

RTL Nieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`