Zeer grote brand Zwijndrecht

Tientallen mensen gëevacueerd om brand Zwijndrecht

04 mei 2014 06:20 Aangepast: 04 mei 2014 06:36
Beeld © ANP

In een winkelcentrum in Zwijndrecht woedt een zeer grote brand. Tientallen mensen die wonen boven de winkels zijn geëvacueerd.

Er zijn geen gewonden gevallen. De evacués worden opgevangen in een zalencomplex in Zwijndrecht.

Het vuur is ontstaan in winkelcentrum Noord aan het Hoveniersplein. De brandweer kreeg rond 2 uur 's nachts een melding van een brand in een afvalcontainer naast het winkelpand. Toen brandweerlieden daar aankwamen, bleek Trekpleister in lichterlaaie te staan. Inmiddels hebben ook andere winkels vlam gevat.

Nog niet onder controle
Brandweermensen proberen met man en macht het vuur te bestrijden en te voorkomen dat het overslaat naar andere panden. Met name de bovengelegen huizen proberen ze te sparen door de gevels nat te houden. Zeker tien brandweerwagens zijn uitgerukt. Desondanks is de brandweer bang dat het vuur zich verder zal uitbreiden, omdat het moeilijk onder controle is te krijgen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

De brand veroorzaakt hevige rookontwikkeling. In de eerste metingen zijn geen schadelijke stoffen aangetroffen. Toch moeten bewoners in de buurt van het winkelcentrum ramen en deuren dichthouden.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`