'Falend asielbeleid'

GroenLinks: Vluchteling is hier slecht af

10 mei 2014 13:43 Aangepast: 10 mei 2014 14:11
Beeld © ANP

GroenLinks is geschrokken van het feit dat een Duitse rechter een asielzoeker niet naar Nederland wilde laten teruggaan omdat hij hier risico's zou lopen.

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman wil dat staatssecretaris Fred Teeven hier dinsdag in de Tweede Kamer verantwoording over aflegt. "De uitspraak van deze rechter is het zoveelste bewijs dat vluchtelingen in Nederland slecht af zijn", vindt zij.

Uitgeprocedeerd
Volgens NRC Handelsblad heeft de rechter in Darmstadt het terugsturen van de Somaliër naar Nederland tegengehouden, omdat de Somaliër hier risico loopt op een 'mensonwaardige behandeling'.

De man was in Nederland uitgeprocedeerd en week uit naar Duitsland. De rechtbank in Darmstadt is er niet zeker van dat asielzoekers in Nederland worden voorzien in basale levensbehoeften.

GroenLinks wil dat Teeven zo snel mogelijk een vrij recente uitspraak van het Europees comité voor sociale rechten uitvoert: "Mensen die hier asiel zoeken, moeten in elk geval bed, bad en brood krijgen. Dat is wel het minste dat je mensen die huis en haard ontvlucht zijn moet bieden."

 

 

RTL Nieuws
`