Ophef vakantiehuis Willem-Alexander

Grieken boos om privéhaven koning Willem-Alexander

11 juni 2014 12:26 Aangepast: 06 september 2015 16:55

In Griekenland is ophef ontstaan over de illegale bouw van een privéhaven bij het huis van koning Willem-Alexander.

Maar liefst drie Griekse ministers zouden hebben ingegrepen om de haven mogelijk te maken. Griekse media melden het voornemen van het koningspaar om een privéhaven te bouwen bij hun huis in het plaatsje Kranidi op de Peloponnesos.

Bewaking en veiligheid
Met een gemeenschappelijk ministerieel besluit zouden volgens het Financieele Dagblad alle geldende wetten zijn omzeild om het mogelijk te maken dat het landgoed een verbinding krijgt met de zee. Dat zou nodig zijn voor de bewaking en veiligheid van het gebied.

De werkzaamheden zijn volgens de ministeries in het openbaar belang en dienen de openbare veiligheid.

ZIE OOK: Vakantiehuis Willem-Alexander 'tussen idyllisch pijnboombos'

De lokale bevolking betwijfelt of de recreatie van een buitenlands staatshoofd als kwestie van openbaar belang kan worden bestempeld. Er zou weinig begrip zijn voor het veiligheidsaspect dat ten grondslag zou liggen aan het project en het 'toe-eigenen' van de haven.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) kan nog geen commentaar geven.

Vakantievilla Mozambique
Het is niet de eerste keer dat er ophef ontstaat over een vakantiehuis van koning Willem-Alexander. In 2007 kocht hij een vakantievilla in Mozambique.

Die verkocht hij nadat er ophef was ontstaan over de kosten van de beveiliging en de zakenpartners van de prins. Ook waren er vermoedens van gesjoemel met bouwmaterialen en het winstoogmerk van de onderneming.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`