Seriemoordenaar Patrick S.

Joke L. toch niet gedood door seriemoordenaar Patrick S.?

27 juni 2014 18:46 Aangepast: 27 juni 2014 20:19
De schuilkelder van S, in de bossen van Simonshaven. Beeld © ANP

Was seriemoordenaar Patrick S. niet de moordenaar van Joke L.? Onderzoek naar haar moord lijkt gunstig uit te pakken voor S. Het mogelijke moordwapen, een ijzeren staaf van S., past niet bij het letsel van L.

Sporen op een kogelhuls die is gevonden op de plek van de moord hebben ook geen link met S. gelegd.

ZIE OOK: Is de moord van Joke L. het werk van een seriemoordenaar?

Dat bleek tijdens een zitting bij het gerechtshof in Den Haag, waar L.'s echtgenoot Ernst in hoger beroep terechtstaat voor de moord. De rechtbank veroordeelde Ernst eerder tot 12 jaar cel. Hij ontkent Joke te hebben gedood en beweert dat hij en zijn vrouw zijn aangevallen door een onbekende man. Vorig jaar ontstond het vermoeden dat dit Patrick S. zou kunnen zijn.

S. heeft inmiddels een verklaring afgelegd in de zaak-L., maar het hof heeft de inhoud daarvan nog niet onthuld. S. is tot levenslang veroordeeld voor de moorden op Farida Zargar en Nanda Kerklaan en de poging tot moord op een Poolse man. In de gevangenis heeft hij tegen een undercoveragent gezegd dat hij nog meer moorden op zijn geweten heeft.

ZIE OOK: De hoofdrolspelers in de moordzaak Joke L.

Joke L. werd in 2009 doodgeslagen in een natuurgebied bij Simonshaven. In de directe omgeving van de plek des onheils is vorig jaar een schuilkelder ontdekt die van Patrick S. zou zijn. Onderzocht wordt nog wanneer deze schuilkelder is gemaakt. Op 23 september gaat de zaak verder.
    

RTL Nieuws/ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore