Ga naar de inhoud
Vakantieverkeer

Dit weekend drukte op de weg verwacht

Beeld © ANP

Het wordt druk op de Nederlandse en Europese wegen dit weekend. Wegwerkzaamheden, evenementen en vakantieverkeer kunnen voor vertraging zorgen.

Daarvoor waarschuwt de ANWB. In eigen land is door wegwerkzaamheden de A13 van Rotterdam naar Den Haag, tussen Delft-Zuid en knooppunt Ypenburg, dit weekend afgesloten. Ook de A50 van Eindhoven naar Oss, tussen afrit Ekkersrijt en Veghel, is dicht.

Daarnaast zijn er verschillende evenementen die plaatselijk voor vertraging kunnen zorgen. Zo is in Rotterdam het North Sea Jazzfestival, in Maastricht een concert van André Rieu en in Best het dancefestijn Extrema Outdoor.

Drukte op wegen naar vakantiebestemmingen
Ook op de Europese wegen naar vakantiebestemmingen wordt het naar verwachting druk. In Frankrijk is dat op de wegen van Parijs naar de westkust en het zuiden. Duitsland kampt op zaterdag met files op de snelwegen naar het noorden en zuiden.

Vakantiegangers die door Oostenrijk willen rijden moeten vooral op de A10 en de A13 rekening houden met files en in Zwitserland kunnen automobilisten tot wel 2 uur vertraging oplopen op de A2 bij de Gotthardtunnel. Extra drukte wordt ook verwacht op de Italiaanse wegen richting de kusten.

 

Bron: RTL Nieuws / ANP