ISIS-tweet ambtenaar

Ambtenaar neemt tweet over ISIS niet terug

13 augustus 2014 14:25 Aangepast: 13 augustus 2014 15:16
Beeld © ANP

Yasmina Haifi, de ambtenaar die is geschorst na een tweet over ISIS, neemt haar woorden niet terug. Op Radio 1 zei ze dat de vrijheid van meningsuiting kennelijk maar voor bepaalde groepen telt.

"Ik heb de vrijheid genomen me te uiten en kennelijk moet ik daar voor boeten. Ik zou niet weten waarom ik er afstand van zou moeten nemen. Dit is wat ik vind."

ZIE OOK: Ambtenaar geschorst om ISIS-tweet

Haifi was nog niet op de hoogte van haar schorsing. Gisteravond twitterde zij letterlijk: "ISIS heeft niets met Islam te maken.. is vooropgezet plan van zionisten die bewust Islam willen zwart maken". Direct daarna werd Haifi overspoeld met tweets, naar eigen zeggen 200 in een paar minuten. Daar zaten ook bedreigingen bij, liet ze weten op het sociale medium. De gewraakte tweet heeft zij inmiddels verwijderd.

Ambtenaar werkte bij Nationaal Cyber Security Center
Op de radio zei ze: "Kennelijk mogen bepaalde zaken niet worden gezegd. Ik heb geen mening gegeven. Ik heb dat over het zionisme niet zelf verzonnen maar er talloze artikelen over gelezen." Na overleg op het ministerie van Veiligheid en Justitie is besloten haar met onmiddellijke ingang te schorsen.

De vrouw werkte bij het Nationaal Cyber Security Center en haar werk had rechtstreeks betrekking op het werk van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. In 2010 was Haifi naar eigen zeggen genomineerd voor de FNV Waardevol werk AWARD wegens behaalde resultaten op gebied van diversiteit bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

ZIE OOK: ISIS-aanhangers verstoren demonstratie

Haifi is ook verbonden aan het Actiecomité Herstel van Vertrouwen, dat eind januari namens bewoners van met name de Schilderswijk in Den Haag 48 klachten bij de Nationale Ombudsman indiende over het politieoptreden in hun wijk. De ombudsman oordeelde onlangs dat de Haagse politie geen overmatig geweld gebruikte.

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`