Timmermans naar Brussel

Asscher: Timmermans krijgt zware post

05 september 2014 16:09
Beeld © ANP

Laat er geen misverstand over bestaan: Frans Timmermans krijgt een zware portefeuille in de Europese Commissie. Dat zegt vicepremier Lodewijk Asscher.

Welke post Timmermans krijgt, wil Asscher niet zeggen. Het kabinet heeft met de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, afgesproken dat het aan hem is om bij de presentatie van zijn ploeg te vertellen hoe de rolverdeling binnen de commissie eruit komt te zien. Maar 'we weten dat hij een zware portefeuille krijgt', zegt Asscher.

ZIE OOK: Timmermans: van topdiplomaat tot eurocommissaris

Volgens Asscher zal de huidige minister van Buitenlandse Zaken een belangrijke rol spelen voor Nederland en Europa bij de uitwerking van de agenda die de Europese Commissie de komende jaren moet vormgeven. Juncker zal 'niet voor midden volgende week' bekendmaken wie welke portefeuille krijgt. 

Er wordt wel al volop gespeculeerd. De Duitse krant Die Welt schrijft dat Timmermans eerste vicevoorzitter wordt en Grondrechten, Justitie en Betere regulering krijgt. Timmermans zou zijn veto kunnen uitspreken over de voorstellen van andere commissarissen voor EU-wetgeving.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore