Onderzoek MH17-vliegramp

Zoektocht hervat: Oekraïners vinden koffers op rampplek MH17

13 oktober 2014 12:46 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Beeld © ANP

Bij de hervatting van de zoektocht op de rampplek van de MH17 hebben de Oekraïense rampenbestrijders vandaag al tien koffers en tassen gevonden. De bagage lag verspreid tussen de wrakstukken van het toestel.

Dat zegt één van de Oekraïners ter plaatse, kolonel Sergei Michenko, brandweercommandant in Torez tegen RTL Nieuws. Hij geeft leiding aan één van de vier brandweerkorpsen van andere dorpen die vandaag aan het zoeken zijn in het rampgebied. In totaal zoeken er 44 rampenbestrijders.

ZIE OOK: Oekraïense dienst gaat zoeken in rampgebied MH17

Persoonlijke bezittingen
Ze zijn vooral op zoek naar persoonlijke bezittingen van passagiers. Op de rampplek bij Grabova is een groot deel van de romp van het toestel gevonden en zijn de meeste slachtoffers geborgen.

"Tot op heden hebben we tien koffers en tassen gevonden", zegt Michenko tegen correspondent Jeroen Akkermans. Op de vraag waarom dat niet eerder is gebeurd, antwoordt Michenko: "Er heeft nooit iemand ons gevraagd om dat te doen."

ZIE OOK: Brandweercommandant: We hebben 282 lichamen ingeladen

Hevig gevochten
Er wordt in de buurt niet geschoten, maar volgens Michenko is wel het artillerievuur bij Debalzewe te horen, een dorp zo´n 40 kilometer in noordelijke richting. Daar wordt vandaag hevig gevochten.

Michenko weet niet hoelang de zoekactie zal duren. "We hebben de opdracht gekregen vandaag te zoeken. Of dat ook morgen ook nog het geval zal zijn kan ik u niet vertellen."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore