Onderzoek MH17-vliegramp

D66: pijnlijk dat Duitsers meer weten over MH17

19 oktober 2014 16:02 Aangepast: 08 januari 2015 01:23

D66'er Sjoerd Sjoerdsma is niet te spreken over de antwoorden die hij tot dusverre van het kabinet heeft gekregen over het neerstorten van MH17. "De Duitsers zijn uitgebreid geïnformeerd over de ramp en wij krijgen niets. Pijnlijk."

CDA en D66 pleitten voor een hoorzitting in de Tweede Kamer over de ramp met de MH17, nu volgens Der Spiegel Duitse parlementariërs al zijn bijgepraat door de inlichtingendienst.  Volgens Sjoerdsma moet dan ook in het Nederlandse parlement duidelijk worden wat voor beelden er zijn en welke bewijs die hebben.

"Op 21 juli heeft Rutte gezegd dat we momenteel Amerikaanse onderzoeken verifiëren over de toedracht van de ramp. Bij het debat vorige week over de ramp vroeg ik hoe het er mee stond. Ik kreeg toen als antwoord dat alle beelden zijn gedeeld, maar het kabinet niet wilde zeggen of verificatie was afgerond en of de Amerikaanse versie kan worden bevestigd. Dat de Duitsers wel uitgebreid zijn geïnformeerd en wij nul op het rekest krijgen van het kabinet is pijnlijk."

ZIE OOK: Kabinet: geen conclusies aan Duits onderzoek

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore