Ga naar de inhoud
Racisme na selfie Oranje

Foto Oranje-spelers leidt tot racistische reacties

Beeld © Instagram

Een onschuldige selfie die international Leroy Fer vanmiddag deelde op social media heeft tot veel racistische reacties geleid.

De middenvelder van Oranje zette vandaag een gezellige foto van hemzelf en zijn collega-internationals Gregory van der Wiel, Kenneth Vermeer, Karim Rekik en Memphis Depay op Twitter en Instagram. De foto werd veel gedeeld op Twitter en Facebook.

ZIE OOK: PvdA: Bestraf racisme op social media

Voor veel mensen was de foto echter ook aanleiding om allerlei racistische opmerkingen te maken. Vooral op Facebook, waar dezelfde foto gedeeld werd door voetbalnieuwssite Voetbalzone, regende het vervelende reacties. Er werden vergelijkingen gemaakt met apen, en veel mensen beschreven de spelers als zwarte pieten en slaven. "Losgebroken van de ketenen en dan krijg je dit", schreef iemand. Een ander: "Bijna 5 december en dan komen ze overal tevoorschijn."

Beneden peil
Voetbalzone distantieert zich van deze opmerkingen, laat hoofdredacteur Daniel Cabot Kerkdijk weten aan RTL Nieuws. "Hoewel de foto in de loop van de middag dik 8.000 likes had, waren de reacties zo beneden peil, dat we besloten hebben om de publicatie te verwijderen. Facebook moet leuk en positief zijn, zo vinden wij."

Bron: RTL Nieuws