De zaak Peter R. de Vries vs Holleeder

Willem Holleeder voor rechter om bedreiging Peter R. de Vries

02 december 2014 06:17 Aangepast: 08 januari 2015 01:23

Willem Holleeder moet vandaag voor de tweede maal voor de rechtbank in Haarlem verschijnen, in het kader van het megaproces Andes.

Deze keer zal het Openbaar Ministerie (OM) eisen dat Holleeder wordt teruggestuurd naar de cel, omdat hij zich niet aan de afspraken voor zijn voorwaardelijke invrijheidstelling heeft gehouden.

Afpersing
De 56-jarige Holleeder kwam in januari 2012 voorwaardelijk vrij, na het uitzitten van zes van de negen jaar die hem was opgelegd in de afpersingszaak Kolbak. Een van de slachtoffers in die zaak was de in 2004 geliquideerde vastgoedmagnaat Willem Endstra.

ZIE OOK: 'Dit kan grote gevolgen hebben voor Willem Holleeder'

Volgens het OM heeft Holleeder zich in zijn proeftijd schuldig gemaakt aan nieuwe misdrijven, waaronder de afpersing van Hells Angelsvoorman Theo Huisman en de bedreiging van Peter R. de Vries. Dat betekent, meent het OM, dat Holleeder het voor zichzelf heeft verknald en terug de cel in moet, om in elk geval een deel van de nog openstaande drie jaar uit te zitten.

De afpersing van Huisman heeft de rechtbank vorige week al besproken. Vandaag komt de bedreiging van De Vries aan bod. Het OM beschikt over camerabeelden daarvan.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`