Gijzeling Ewold Horn

Zwitser ontsnapt uit handen extreme moslims

06 december 2014 08:35 Aangepast: 08 januari 2015 01:23

Een Zwitser heeft op miraculeuze weten te ontsnappen uit de greep van zijn extremistische gijzelnemers op de Filipijnen. Hij is ruim twee jaar gegijzeld geweest. Over het lot van zijn Nederlandse medegevangene Ewald Horn is niets bekend.

Lorenzo Vinsiguerra is tijdens zijn vlucht beschoten en is gewond geraakt. Hoe zwaar zijn verwondingen zijn, is niet bekend. Vinsiguerra wordt behandeld door een militaire arts, meldt een woordvoerder van het Filipijnse leger. De Zwitser heeft verteld dat hij aan zijn bewakers wist te ontkomen tijdens een vuurgevecht tussen de rebellen en militairen. 

ZIE OOK: Nederlander ontvoerd op Filipijnen

De Zwitser werd in februari 2012 samen met Horn gegijzeld door de islamitische terreurgroep Abu Sayyaf toen zij op een boot vogels aan het bekijken waren in de provincie Tawi-Tawi. De twee werden zo'n 1000 kilometer ten zuiden van Manilla op het eiland Sulu in de jungle vastgehouden. 

Abu Sayyaf strijdt voor een eigen staat in het islamitische zuiden van de overwegend katholieke Filipijnen. Het heeft zich solidair verklaard met al-Qaeda en Islamitische Staat.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore