Opmerkelijk

Mysterie rond 'duivels' hectometerpaaltje 66.6

10 december 2014 20:58 Aangepast: 08 januari 2015 01:23
Ook op de snelweg A32 van Leeuwarden naar Heerenveen ontbreekt het bordje. Beeld © Google Streetview

Er staan haast geen hectometerpaaltjes meer met de cijfers 66.6 langs de Nederlandse wegen.

Dat ontdekte een redacteur van de Drachtster Courant. Hij zag dat op de provinciale weg N31, langs Drachten, het bordje 66.6 ontbrak en ging op onderzoek uit. Wat bleek: na het bordje 66.8 volgde 66.7, daarna nog een keer 66.7 en vervolgens 66.5. Het duivelse getal ontbrak, zo bleek. En niet alleen in Drachten.

Ook op de snelweg A32 van Leeuwarden naar Heerenveen ontbreekt het bordje. Evenals langs de A6 bij Lelystad, in beide richtingen zelfs. 

Thumbnail

Ook op de A6 (Lelystad richting Almere) ontbreekt tussen 66.7 en 66.5 het hectometerpaaltje 66.6.

Vervangen
Een medewerker van Rijkswaterstaat laat aan de lokale krant weten dat de bordjes allemaal op onverklaarbare wijze verdwijnen. "Daarom zijn ze vervangen door een ander getal of gewoon overgeslagen", zegt de woordvoerder. "En dat werkt, want nu blijven ze wel staan. Door wie ze worden weggehaald weten we niet."

Het verdwijnen van één hectometerpaaltje lijkt overigens makkelijk te verklaren. Op YouTube is een optreden van de band 'Hectometerpaaltje 66.6' terug te zien met op de achtergrond, je verwacht het niet, een hectometerpaaltje met de cijfers 66.6. Of deze band verantwoordelijk kan worden gehouden voor het mysterie van alle verdwenen paaltjes is niet duidelijk.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore