2014: samen juichen, samen rouwen

'Ik herinner me de posters met hun lachende, knappe gezichten'

22 december 2014 08:44 Aangepast: 22 december 2014 15:31

APRIL 2014 - "Ik herinner me de posters met hun lachende, knappe gezichten die ik overal in Boquete tegenkwam. Ik zag op straat de onbezorgde backpackers die vrolijk kletsend voorbijliepen, net als Kris en Lisanne een week eerder." Correspondent Sandra Korstjens volgde in Panama de zoektocht naar Kris en Lisanne.

Vooral het contrast tussen het lieflijke Boquete en het dramatische noodlot van Kris en Lisanne kan in de ogen van Korstjens niet groter zijn. En nu, maanden later, is er nog steeds grote onduidelijkheid over wat precies met de 21-jarige Kris Kremers en de 22-jarige Lisanne Froon is gebeurd. 

De twee worden op 1 april voor het laatst gezien in het Panamese dorp Boquete. Ze zijn daar om een taalcursus te volgen en vrijwilligerswerk te doen. Op 4 april luiden familie en vrienden de noodklok: niemand heeft de afgelopen dagen iets gehoord van Kris en Lisanne. Speciale teams zoeken in de jungle naar de twee meiden, maar het levert niets op. De ouders van Kris en de broer van Lisanne zijn inmiddels ook in Panama. Ze doen een emotionele oproep om hulp.

Na weken zoeken wordt de expeditie 'afgeschaald', correspondent Sandra Korstjens vertrekt 'met pijn in haar buik' uit Panama.

In juni is er een doorbraak in het onderzoek. Een indianenechtpaar vindt een rugzak met ondergoed, twee telefoons en een camera. De tas blijkt van Kris en Lisanne. Het is het eerste echte aanknopingspunt in het onderzoek. Over het lot van de twee is nog steeds niets bekend. Het Nederlands voetbalelftal vraagt tijdens het WK aandacht voor de vermissing.  

Wat er is gebeurd met Kris en Lisanne, blijft onduidelijk. De gevonden telefoons zijn een week na de vermissing nog gebruikt om het alarmnummer te bellen. Ook zijn met de toestellen nog foto's gemaakt.

Op 19 juni worden in de jungle menselijke resten gevonden. Het gaat om twee schoenen en een bekken. Drie dagen later blijkt uit DNA-onderzoek dat het gevonden weefsel in ieder geval van Lisanne afkomstig is. Later blijkt dat ook Kris is overleden.

 

ZIE OOK: 

Download onze apps en blijf op hoogte van alles wat er in de wereld gebeurt (Android) (Apple)

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`