Zwichten voor angst?

Theo Maassen: Doorgaan met grappen maken en ons niet gek laten maken

08 januari 2015 14:00 Aangepast: 08 januari 2015 16:58

Cabaretier Theo Maassen maakt harde grappen, ook over moslims. "En daar moeten we vooral mee doorgaan," zegt hij tegen RTL Nieuws.

"Het meest wijze en het beste om te doen is om precies zo door te gaan. Dus: vooral grappen blijven maken. We moeten ons niet gek laten maken", vindt Maassen. Maar: "Cabaretiers of cartoonisten moeten ook niet extra stoer gaan doen, maar we moeten moslimgrappen ook niet gaan vermijden."

ZIE OOK: Hans Teeuwen: de humor heeft de handschoen aan

De cabaretier drijft zijn voorstellingen met alles de spot, ook met religie. "Ik heb nog nooit last gehad van bedreigingen van moslims, maar wel van PVV-aanhangers." Zo zei hij dat het met de beveiliging van Wilders wel wat minder kon. En ook de 'Volendamgrap' leverde hem meerdere bedreigingen op. "PVV! In Volendam! Dat hele dorp is 100 procent blank. De enige variatie die ze daar hebben in huidskleur, zijn die slachtoffers van die cafébrand!"

Nadenken over grap
Maassen zegt wel tien keer na te denken over een grap. Of die nu over een moslim gaat, over het koningshuis, of over vrouwen. "Nadenken over een goede grap is mijn werk."

Je moet een goed gevoel voor humor hebben om een goede grap te maken, waar die ook over gaat, zei Maassen daarover in eerdere interviews.  

Of Maassen vindt dat hij wel eens te ver is gegaan? "Nee. Ik heb nog nooit spijt gehad van een grap." Volgens de cabaretier moeten 'we' een ding zien te voorkomen: "We moeten er vooral voor waken dat groeperingen niet tegenover elkaar komen te staan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`