Amerikaanse defensieaccounts gehackt

IS-sympathisanten hacken Twitteraccount Amerikaans leger

12 januari 2015 19:09 Aangepast: 12 januari 2015 21:47
Een screenshot van het twitteraccount van US Central Command. Beeld © RTL Nieuws

Het Twitteraccount van het Amerikaanse legeronderdeel dat wordt ingezet in het Midden-Oosten, Central Command, is gehackt door een groep die zich het CyberKalifaat noemt en sympathiseert met terreurgroep Islamitische Staat.

De hack is bevestigd door het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het account is tijdelijk opgeschort. Ook het YouTube-account van het opperbevel voor de Midden-Oostenregio is gehackt, daar hadden de hackers twee propagandavideo's voor IS op geplaatst.

Thumbnail

 

In het Twitteraccount staat een foto met IS-symbolen en een figuur met een hoofddoek om. Bij de foto staat 'I love you IS'. Vanaf het account wordt informatie gedeeld, volgens de hackers militaire info van het Amerikaanse leger over onder andere China en Noord-Korea. 

Thumbnail

Ook twitteren de hackers lijsten met namen van officeren buiten dienst met de boodschap: "Wij weten waar jullie zijn, kijk maar uit." Ook staat er: "ISIS is hier al, we zitten in jullie computers, op iedere militaire basis" en "We zullen niet stoppen! We weten alles van jullie, jullie vrouwen en kinderen." ​

Thumbnail

President Barack Obama is juist bezig met voorstellen om het Amerikaanse internet te beschermen tegen cyberaanvallen. Het Amerikaans leger heeft negen zogeheten Commands, zes daarvan zijn gebaseerd op hun geografische ligging. 

 

RTL Nieuws
`