Buitenland

'Apple komt tóch met stylus voor iPad'

19 januari 2015 11:25 Aangepast: 06 september 2015 17:01

Bij de introductie van de eerste iPhone zei Apple-oprichter Steve Jobs ooit: "Jakkes, wie wil er nou een stylus?". Maar Steve Jobs is dood, Apple moet verder en het lijkt erop dat Apple bij de nieuwste iPad toch zo’n aanwijspennetje gaat verkopen.

Al een tijdje gaan er geruchten dat Apple mogelijk met een zogenaamde iPad Pro gaat komen: een mega-iPad met een scherm zo groot als dat van een laptop.

Bekijk hier hoe Steve Jobs de stylus verfoeit:

Volgens de analist die met de voorspelling komt, is een stylus 'preciezer dan een vinger en in sommige gevallen fijner om te gebruiken dan muis en toetsenbord'. De nieuwe grote iPad zou in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt moeten verschijnen.

ZIE OOK: Apple boekt recordomzet app-store

De analist, Ming-Chi Kuo van KGI Securities, heeft in het verleden vaker de komst van nieuwe Apple-producten goed voorspeld. Zo wist hij precies hoe de iPhone 6 eruit zou gaan zien, vijf maanden voordat deze smartphone werd gepresenteerd.

iPad Mini
Het is niet de eerste keer dat Apple breekt met de wensen van de oud-topman van Apple. Over tablets die kleiner waren dan de orginele iPad zei hij ooit: "Te groot voor een smartphone en te klein voor een tablet." Maar in oktober 2012, één jaar na Jobs' dood, komt Apple met de iPad Mini, omdat de concurrentie wel erg veel van die kleine tablets verkoopt.

Een halfjaar eerder besloot de huidige topman van Apple, Tim Cook, een deel van Apple’s spaargeld aan de aandeelhouders van Apple uit te keren. Apple had toen ruim 100 miljard dollar aan cash. Steve Jobs keerde nooit geld uit aan aandeelhouders. Volgens hem was het geld nodig om rivaal Google te dwarsbomen.

Ook bij de stylus passeert Tim Cook zijn voorganger. "Als je een stylus ziet, hebben ze het verpest", zei Steve Jobs. Het is aan Tim Cook om het tegendeel te bewijzen.

`