V&D in de problemen

'V&D loopt hopeloos achter, het is tijd voor een revolutie'

19 januari 2015 18:31 Aangepast: 06 september 2015 17:01
Het V&D-distributiecentrum in Aduard.

V&D komt met drastische maatregelen om het tij te keren: alle werknemers moeten salaris inleveren. "Krankzinnig", vindt retaildeskundige Paul Moers die regeling. Wat moet de V&D wel doen?

ZIE OOK: V&D wil fors lagere lonen

Vier vragen aan Paul Moers over hoe het nu verder moet met het warenhuis.

1. Allereerst: wat is er mis bij V&D?
"De winkel ziet er helemaal niet zo slecht uit, maar de omgeving waarin de V&D's staan is heel erg veranderd. Overal zijn nu H&M's en Zara's die mooie kleding bieden tegen een lage prijs. Daar moet V&D tegen knokken en dat lukt ze voor geen meter."

2. Wat moet er dan gebeuren om V&D weer gezond te krijgen?
"Het belangrijkste dat V&D moet doen, is zorgen dat er weer iets bijzonders in de winkel komt. Iets bijzonders tegen een bijzondere prijs. Dat is het eerste dat ze moeten doen. Het tweede dat ze moeten doen is technologie in de winkel neerzetten. V&D is nu een volkomen analoge winkel en die zou juist digitaal moeten zijn, hiermee lopen ze hopeloos achter. Bovendien moeten ze hun internetwinkel nog 's een keer goed neerzetten."

3. Dat heb je niet zomaar geregeld
"Ze moeten echt een Deltaplan gaan maken, want het is nu of nooit. Als ze NU niet omgaan dan denk ik dat over een paar jaar de V&D verdwenen is. Ze moeten het rigoreus doen: Er is geen tijd meer voor evolutie, het is tijd voor een revolutie. Lefgozers hebben ze daar nodig."

4. Wat vindt u van die loonsverlaging?
"Ik vind het een krankzinnige maatregel. Ten eerste laat je zien dat je heel zwaar in de problemen zit. Dat is geen goede reclame voor je bedrijf. Ten tweede is het gevolgbestrijding: Je pakt de oorzaak niet aan. De oorzaak is dat er iets mis is met de winkel en de manier waarop V&D zichzelf presenteert. Daar moet iets rigoureus veranderen. Bovendien is dit voor het personeel natuurlijk heel demotiverend. Je krijgt als personeel minder salaris en je moet nog harder gaan werken. Probeer dat maar 's bij ze tussen de oren te krijgen."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore