V&D in de problemen

CNV: Gesprek met V&D levert niets op

08 februari 2015 16:01 Aangepast: 08 februari 2015 16:47
Beeld © ANP

Het overleg tussen V&D en de vakbonden CNV en FNV is op niets uitgelopen. Het gesprek met V&D heeft '0,0 procent resultaat opgeleverd', zei CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer na afloop van het gesprek.

Volgens Den Heijer hield V&D vast aan het fikse loonoffer dat het personeel zou moeten brengen. "Wij waren wel bereid te praten over een klein loonoffer, maar van hooguit 2 procent, en dan alleen als daar garanties ten aanzien van werkgelegenheid tegenover stonden."

Dergelijke garanties bleken voor eigenaar Sun Capital onbespreekbaar. "Dan houdt het op", zei Den Heijer.

De gevolgen van het mislukte overleg kunnen groot zijn. Sun Capital benadrukte eerder dat het alleen extra geld in V&D wilde steken als alle betrokkenen mee zouden doen met het bezuinigingsplan. Het is onduidelijk of deze voorwaarde nog steeds geldt.

ZIE OOK: Bonden willen loonoffer V&D van tafel

De FNV is 'zeer teleurgesteld' over de opstelling van V&D. "Wij waren voor de bühne uitgenodigd", laat een woordvoerster weten. Waar de bonden bereid waren tot concessies, was vanuit V&D 'geen enkele beweging mogelijk'.

Het kort geding dat de bonden aanspanden tegen V&D gaat daarom gewoon door.

Een woordvoerster van V&D gaf geen commentaar. Zij liet weten dat de gesprekken over een oplossing voor de financiële problemen van het winkelbedrijf nog gaande zijn.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore