Nederland

'Tussendoortjes voor kinderen vaak ongezond'

20 februari 2015 18:55 Aangepast: 20 februari 2015 18:55
Archieffoto Beeld © Thinkstock

Tussendoortjes voor kinderen zoals koekjes en snoeprozijntjes zijn vaak ongezonder dan gedacht. Dat stelt de Consumentenbond.

Uit onderzoek van de bond blijkt dat producten speciaal voor kinderen vaak meer calorieën bevatten dan een 'volwassen' speculaasje of bastognekoekje.

De Consumentenbond vindt dat fabrikanten snel maatregelen moeten nemen 'voor kleinere porties en een gezondere samenstelling van kindertussendoortjes'.

ZIE OOK: Dit gebeurt er als je het snoep van je kinderen opeet

Een van de voorbeelden die de bond noemt zijn de Jumbo Yoghurtrozijntjes. Die lijken misschien gezond, maar bestaan voor de helft uit een ongezonde coating van olie en suiker en bevatten maar 1 procent yoghurtpoeder, zegt de Consumentenbond. Ook verpakken fabrikanten koekjes vaak per twee of drie. "De porties zijn gewoon te groot en kinderen krijgen daardoor te veel calorieën en suiker binnen."

Jumbo liet in een reactie weten dat het de yoghurtrozijntjes niet profileert 'als gezond, maar als lekkere snack voor tussendoor'. "In onze winkels zijn voldoende tussendoortjes te vinden die wel gezond zijn, zoals snoeptomaatjes. De keuze laten wij altijd aan de klant."

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore