Saban B. veroordeeld

Gewelddadige pooier Saban B. moet Turkse cel in

27 februari 2015 09:33 Aangepast: 27 februari 2015 12:34
Archieffoto

Saban B. moet in Turkije zeven jaar en negen maanden de cel in.

B. is door de rechtbank in Istanbul veroordeeld voor vrouwenhandel en deelname aan een criminele organisatie. 

ZIE OOK: 'Slachtoffer B.: Ik smeekte of ze me wilden laten gaan'

Hij was juist naar Turkije gevlucht om zijn straf in Nederland te ontlopen. Saban B. is namelijk in 2010 in ons land veroordeeld tot 7 jaar en 9 maanden cel omdat hij leiding gaf aan een bende die vrouwen uitbuitte als prostituee en ze gewelddadig behandelde. De pooier was vooral actief op de Amsterdamse Wallen. Hij ging er vandoor toen hij een verlof kreeg om zijn kind te zien. 

Turkije levert geen onderdanen uit, maar kan een straf die in een ander land is opgelegd wel zelf - in een zelf te bepalen vorm - overnemen. 

'Saban heeft beroemdheid niet verdiend'
De advocaten van B. gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de Turkse rechter. Ze wijzen met de beschuldigende vinger naar Nederland.

Het Nederlandse ministerie van Veiligheid en Justitie wordt beschuldigd van manipulatie en inmenging. De advocaten van de vrouwenhandelaar halen ook uit naar Nederlandse journalisten : "De Nederlandse media hebben hem beroemd gemaakt. Zelfs in Turkije zijn kinderen nu bang als Saban over straat loopt. Zoveel beroemdheid heeft Saban niet verdiend.''

 

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore