Opmerkelijk

Bedenker koffiecups: Sorry voor mijn uitvinding

03 maart 2015 14:00 Aangepast: 03 maart 2015 18:48
Beeld © Getty Images

Grote kans dat je er zelf eentje in de keuken hebt staan: een koffiezetapparaat waar je koffiecups of pads voor nodig hebt. Toch is John Sylvan, uitvinder van de koffiecups, niet trots. Sterker nog: hij heeft spijt van zijn bedenksel.

Eén op de drie Amerikanen heeft inmiddels een koffiezetapparaat voor koffiecups in huis staan. Toen Sylvan dit apparaat - het Keurig-systeem - in 1990 bedacht, had hij nog helemaal niet nagedacht over de grote nadelen die er aan het systeem kleven. Nu zegt hij in een interview met The Atlantic 'sorry' voor zijn uitvinding.

ZIE OOK: Nederland wereldkampioen koffiedrinken

Vooral de grote milieuschade die de cupjes veroorzaken doen hem pijn: de cups zijn namelijk niet recyclebaar. Volgens de website Mother Jones zouden er inmiddels zoveel Keurig-cups in omloop zijn dat ze de aarde maar liefst elf keer zouden kunnen omcirckelen. Verder vindt hij de kosten van de cups erg hoog.

Overigens komt de naam van het bedrijf dat Sylvan opzette uit het Nederlands. Zijn goede vriend en zakenpartner van Sylvan vertaalde het Engelse 'excellent' naar het Nederlands, waarna de twee besloten om 'Keurig' als bedrijfsnaam aan te nemen.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore