Ga naar de inhoud
PVV'er Marjolein Faber in opspraak

Video: PVV'er Faber zwijgt over inhuren zoon

Beeld © RTL Nieuws

Hoe zit het nou met dat bedrijf van uw zoon dat u heeft ingehuurd? Onze politieke redactie wilde dat graag van Marjolein Faber zelf weten. Maar die houdt de lippen stijf op elkaar.

Video: PVV'er Faber zwijgt over inhuren zoon

00:38

De PVV-lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen kwam afgelopen zaterdag in opspraak. Faber heeft het bedrijf van haar zoon ingezet voor het beheer van de website van PVV Gelderland. De Gelderse fractie gaf bijna 8500 euro uit aan kosten voor die website. 

ZIE OOK: 'Bijtertje' Faber lijsttrekker PVV, wie is deze vertrouweling van Wilders?

Faber is niet van plan om af te treden, liet ze weten. Maar volgens de Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, heeft de PVV-lijsttrekker wel degelijk de integriteitsregels van de provincie overtreden. 

Uit gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) blijkt dat het bedrijf van de zoon van Faber is opgericht op 14 september 2012. Dat was vermoedelijk vlak voordat de eerste opdracht van de PVV werd gegeven, schreef Kees Berghuis, chef van de politieke redactie, vanochtend. 

ZIE OOK: PVV-lijsttrekker Faber huurde bedrijf zoon in

Daar wilde Faber vanochtend niets over zeggen. Ook waarom ze het bedrijf van haar zoon had ingeschakeld, wilde ze niet zeggen: "Ik heb geen commentaar, dank u wel."

Faber, sinds maart 2011 voorzitter van de PVV-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland, is zelf bekend geworden door haar verzet tegen gedeputeerde Co Verdaas, die werd verdacht van gesjoemel met declaraties. Toen Verdaas staatssecretaris werd, kwam Faber met nieuwe onthullingen over misbruik van de dienstauto. De PvdA’er moest al snel aftreden.

Bron: RTL Nieuws