'Nederlandse wolf'

'Ik heb 20 minuten achter de wolf aangerend'

08 maart 2015 14:28 Aangepast: 09 maart 2015 14:29
Beeld © Robert Vlieghuis

Je kon er op wachten: de wolf die sinds enkele dagen door Oost-Nederland zwerft heeft zijn tanden al gezet in een schaap in een wei in Drenthe.

Robert Vlieghuis reed gisteren aan het eind van de dag langs de kudde van zijn schoonvader toen hij zag dat het roofdier bezig was met een van de schapen.

"Ik kwam van mijn werk", vertelt Vlieghuis tegen RTL Nieuws. In de omgeving van Wezup ​zette hij zijn auto aan de kant, omdat hij 'wat zwarts' zag liggen in het veld. "Het zijn zwarte schapen en omdat schapen als ze op hun rug liggen niet zelf op kunnen staan, ging ik het veld in om te helpen. Toen kwam er man aanlopen met een hond die me waarschuwde voor de wolf."

Thumbnail

Vlieghuis keek nog eens goed. "Ik zag door mijn verrekijker dat de wolf bezig was met een van de schapen. Hij had één schaap al in de hals gebeten." 

'Ik dacht: ik moet een foto maken' 
Vlieghuis besloot de wolf op te jagen. "Ik heb 15 tot 20 minuten achter de wolf aangerend, om hem maar zo ver mogelijk van de kudde af te drijven. Ik was op een gegeven moment zo'n twee meter van hem vandaan en toen dacht ik: ik moet een foto maken anders gelooft niemand mij."

ZIE OOK: Wolf laat zich opnieuw zien in Drenthe

Vlieghuis, die 'gelijk aan zijn kop' zag dat het een wolf was, heeft geen moment gedacht aan de gevaren die hijzelf liep. Door zijn handelen voorkwam hij een bloedbad bij de schapen.

De wolf verdween uiteindelijk in het bos. Daarna belde hij zijn schoonvader. "Uiteindelijk heeft hij maar één schaap gebeten. Het schaap had wel bloed verloren maar was niet heel ernstig verwond."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore