Ga naar de inhoud
PVV'er Marjolein Faber in opspraak

PVV-fractievoorzitter Faber verlaat vergadering over haar integriteit

Beeld © ANP

De PVV-fractievoorzitter in Gelderland, Marjolein Faber, heeft de vergadering van de fractievoorzitters van de Provinciale Staten over haar integriteit verlaten.

Faber staat ter discussie omdat ze het bedrijf van haar zoon inhuurde voor het beheren van de PVV-website. Daarmee verdienden het bedrijf in 2012 bijna 4000 euro. Het jaar daarop verdienden ze ook nog eens ruim 4000 euro. 

ZIE OOK: Is PVV-fractieleider Faber buiten haar boekje gegaan?

De fractievoorzitters van de Gelders provincie debatteren nu over de vraag of Faber de integriteitsregels heeft overtreden.

Faber zei dat ze niet van plan is de politiek te verlaten. Ze vindt dat zij 'formeel juridisch en in de geest van de regelgeving' geen regels heeft overtreden. Toen bekend werd dat het bedrijf van haar zoon met fractiegeld was betaald, heeft zij dat bedrag uit eigen zak aangezuiverd.

Wijsheid toegewenst
Hoogleraar staatsrecht Douwe Jan Elzinga vond ook dat Faber geen regels had overtreden. "Hij wordt nu weggezet als handlanger van de PVV. Het is een schande'', zei Faber. 

Na dit statement heeft de PVV-fractievoorzitter de vergadering verlaten, vertelt verslaggever Floor Bremer: "Ik wens u allen veel wijsheid met het oordeel dat u kennelijk over mij wil uitspreken," zei ze nog. 

De fractievoorzitters kunnen Faber niet wegsturen. Maar wel kunnen ze een motie van treurnis, of afkeuring indienen. 

Bron: RTL Nieuws