Gruwelijke dood Syriër

Man bekent moord en in brand steken Syriër

02 april 2015 10:11 Aangepast: 02 april 2015 11:35
Politieonderzoek bij Boxtel na vondst dode man Beeld © ANP

De 27-jarige man uit Esch die vastzit voor de gruwelijke dood van een Syriër in Boxtel heeft een bekentenis afgelegd. Hij zegt dat hij de 46-jarige man heeft vermoord en in brand heeft gestoken.

Zijn medeverdachte, de vrouw van het slachtoffer, heeft volgens advocaat Serge Weening niets met de moord te maken. Binnenkort wordt een reconstructie gehouden om de verklaringen van de verdachten te controleren.

ZIE OOK: Politie houdt echtgenote verbrande man Boxtel aan

Een wandelaar vond het brandende lichaam van de man uit Syrië in november in het Sparrenrijk in Boxtel. De politie kwam de identiteit van de man pas na een week op het spoor na tips. Die kwamen binnen toen foto's van het gezicht van het slachtoffer op internet en televisie werden getoond. De man was niet als vermist opgegeven.

Verdachten hadden relatie
Over een motief voor de moord wil Weening niets zeggen. Hij bevestigt wel dat de twee verdachten een relatie hadden. Alle betrokkenen komen uit Syrië en woonden in Esch. Ze kennen elkaar al van voor hun komst naar Nederland. De man wordt beschuldigd van moord. De 35-jarige vrouw zit ook nog vast. Het is niet precies duidelijk waar zij van wordt beschuldigd.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`