Nederland

Conducteur mishandeld, vier daders voortvluchtig

04 april 2015 11:59 Aangepast: 04 april 2015 13:51
Archieffoto Beeld © ANP

Vanochtend vroeg is er opnieuw een NS-conducteur mishandeld. De vier verdachten zijn over het spoor weggevlucht en nog niet gevonden.

Rond kwart voor zes vanochtend ontstond er een worsteling tussen vier jongens en een conducteur, in de trein van Utrecht naar Amsterdam. Toen de trein stopte op station Abcoude ging de vechtpartij daar verder op het perron.

ZIE OOK: Celstraffen voor mishandeling NS-personeel in Almelo

De vier jongens werkten de conducteur tegen de grond en schopten en sloegen hem. Een passagier die de NS-medewerker te hulp schoot, kreeg ook klappen.  Een collega-conducteur hielp eveneens en kon twee van de jongens korte tijd in bedwang houden. Toch wisten ze te ontkomen, door via het spoor in de richting van Amsterdam weg te rennen. De politie heeft met een helikopter en een politiehond vergeefs naar ze gezocht. 

De vechtpartij ontstond volgens vakbond FNV Spoor omdat de passagiers geen kaartje hadden. De conducteur raakte gewond, maar niet zo ernstig dat hij met een ambulance moest worden afgevoerd. 

Het afgelopen jaar zijn meermalen NS-medewerkers afgetuigd. Vorige maand kreeg een NS'er op Utrecht Centraal een vuistslag op zijn kaak van een agressieve passagier. Ook werd een conductrice zwaar mishandeld in de trein van Schiphol naar Hoofddorp. Vanwege de vele geweldsincidenten worden de poortjes op stations zo snel mogelijk gesloten en komen er agenten op de twintig grootste stations. 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore