Pasen 2015

Slecht weer redt tweede paasdag attractieparken

06 april 2015 16:58 Aangepast: 06 april 2015 17:23
Archieffoto

De meeste attracties in Nederland zijn met Pasen ongeveer net zo goed bezocht als vorig jaar. Bij een aantal parken en bedrijven was sprake van een stijging in vergelijking met vorig jaar. Dat was vooral te danken aan tweede paasdag.

Omdat het weer toen wat tegenviel, kozen veel mensen voor een bezoek aan een attractie. Eerste paasdag, toen het op veel plaatsen zonnig was, gingen veel mensen naar het strand.

Uitschieters
De Club van Elf, waar inmiddels de achttien grootste dagattractieparken uit Nederland bij zijn aangesloten, spreekt van een positieve start van het toeristenseizoen. Een van de grote uitschieters was de Heineken Experience. Het museum van de bierbrouwer trok18 procent meer bezoekers dan vorig jaar tijdens Pasen.

Ook Ouwehands Dierenpark mag tevreden zijn. De ijsbeertweeling, die in november werd geboren en sinds een kleine twee maanden ook naar buiten mag, had een groot aandeel in de goede bezoekcijfers. Ouwehands Dierenpark trok 20 procent meer mensen dan vorig jaar. Ook avonturenpark Hellendoorn deed het aanzienlijk beter dan in 2014. Vooral de nieuwe zeeleeuwenshow was populair.

De dagattractiebedrijven die bij de Club van Elf aangesloten zijn, zijn de Apenheul, Slagharen, Toverland, Hellendoorn, Canal Company, Dierenpark Emmen, Dolfinarium Harderwijk, Duinrell, de Efteling, Heineken Experience, het Scheepvaartmuseum, de Keukenhof, Burgers' Zoo, Madame Tussauds, Madurodam, Ouwehands Dierenpark, het Rijksmuseum en Walibi.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore