Nederland

Gratis app herkent huidkanker bijna even goed als arts

01 juni 2015 12:51 Aangepast: 01 juni 2015 14:05
Beeld © ANP

Een nieuw middel in de strijd tegen huidkanker: een gratis app voor op je smartphone, SkinVision, analyseert je moedervlek. Het programma herkent huidkanker bijna net zo goed als een arts.

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven meldt na onderzoek dat de resultaten van de app 'het gemiddelde oog van een dermatoloog benaderen'. 

ZIE OOK: Pascal had huidkanker: 'De zonnebank heb ik afgezworen'

De app laat de gebruiker een foto maken van een moedervlek of een ander plekje op de huid. Het programma analyseert de foto vervolgens en geeft een oranje of rode waarschuwing als sprake lijkt van huidkanker. De foto kan direct met een arts worden gedeeld.

Uit het onderzoek van het Eindhovense ziekenhuis blijkt nu dat de app huidkanker in 80 procent van de gevallen met zekerheid herkent en in 95 procent van de gevallen met 'grote waarschijnlijkheid'. De app is te downloaden in de Appstore en vanaf 3 juni ook beschikbaar in Google Play voor Android-toestellen.

ZIE OOK: Video: Angst voor huidkanker

Het aantal patiënten met huidkanker, de kankersoort die het meest voorkomt, is in 20 jaar tijd meer dan verdrievoudigd, tot meer dan 50 duizend per jaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van