Opmerkelijk

Wakker worden met een kopje koffie? Slecht idee

01 juni 2015 20:26 Aangepast: 01 juni 2015 20:31
Beeld © Thinkstock

Er is 's ochtends niets lekkerder dan een kopje koffie. Maar koffie drinken om wakker te worden is helemaal niet zo'n goed idee.

Uit onderzoek blijkt dat er verschillende 'goede' momenten op de dag zijn om koffie te drinken, en vroeg in de ochtend staat daar niet bij. Dat schrijft de Washington Post

Dat komt omdat je 's ochtends veel cortisol in je lichaam hebt. Cortisol is een stresshormoon. Het zorgt er onder andere voor dat je biologische klok werkt, dus dat je wakker wordt in de morgen. Door het hormoon ben je minder gevoelig voor cafeïne. Koffie drinken op zo'n moment heeft dus simpelweg niet zo veel zin. 

ZIE OOK: Koffiedrinken? Maximaal vier koppen per dag 

Ook op lange termijn kan koffie drinken als je veel cortisol in je lichaam hebt een slecht idee zijn. Je lichaam bouwt een tolerantie op tegen cafeïne als je veel van het stresshormoon in je lichaam hebt. Je raakt gewend aan de cafeïne waardoor het effect minder groot is.

Als je het meeste uit je koffie wil halen kan je tussen 10:00 uur 's ochtends en 12:00 uur 's middags een kopje pakken. Ook tussen 14:00 en 17:00 uur is een goed moment om het meest te halen uit de cafeïne. 

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore