Agenten voor rechter om verkrachting

Advocaat: Vrouw heeft spijt van seks met agenten

08 juni 2015 16:04 Aangepast: 08 juni 2015 16:20

De vrouw die zegt dat ze in Wijhe verkracht is door twee agenten op de achterbank van een politiewagen had gewoon spijt van de seks. Dat zegt de advocaat van een van de verdachte agenten.

"Het maakte me niet uit of het de barkeeper of de politieman was", las advocaat Ivonne Leenhouwers in de rechtbank voor uit de verklaring van de aangeefster.

ZIE OOK: 'Ik had seks met twee agenten in de dienstauto'

Agenten Sander L. (41) en Bidjaykoemar D. (44) zouden de vrouw tijdens carnaval in 2012 misbruikt hebben. Maar ze was mogelijk zelf op zoek naar contact, vermoedt de advocaat. "Ik was dronken en het boeide me niet, zo verklaarde ze."

De raadsvrouw vindt dat de agenten vrijspraak verdienen. Het Openbaar Ministerie denkt daar anders over. Twee weken geleden eiste het OM 2,5 jaar cel tegen de twee mannen.

Afgelegen plek
In het carnavalsweekend van 2012 brachten de agenten in Raalte een vrouw naar huis die dronken zou zijn. De agenten schreven in het rapport dat ze haar direct naar het huis van haar oma hadden gebracht. Maar de vrouw en het Openbaar Ministerie beschuldigen de agenten van verkrachting. Ze zouden haar naar een afgelegen plek in Wijhe hebben gebracht en daar allebei seks met haar hebben gehad.

Op de achterbank van de politieauto en op de kraag van de beschonken vrouw is sperma gevonden van agent D.  De verklaring van de agent is dat hij voor zijn dienst seks heeft gehad met een vriendin. Via de achterbank is zijn DNA op de jas van de dronken vrouw terecht gekomen.

Vermiste man
De advocaten van de twee agenten hebben veel kritiek op het onderzoek. Leenhouwers​: "Er is door de politie te weinig onderzoek gedaan naar een alternatief scenario.​"

Politiewagens hebben een peilzender die aangeven waar de auto is en welke route deze heeft gereden. Die route kwam overeen met het verhaal van de vrouw, maar de data ondersteunen ook het verhaal van de agenten. Zij stellen naar Wijhe te zijn gereden om 's nachts te zoeken naar het lichaam van een langs de IJssel vermiste man. Het lijk werd dagen later inderdaad bij de IJssel gevonden.

RTL Nieuws / ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore