Declaraties bestuurders universiteiten

Universiteitsbestuurder krijgt goedkope bureaustoel

16 juni 2015 18:25 Aangepast: 06 september 2015 17:08
Beeld © Funs Elbersen

Studenten in Nijmegen hebben met een ludieke actie hun afschuw uitgesproken over de zwartleren bureaustoel van 2788 euro die een bestuurder had aangeschaft. De rector magnificus werd vandaag op een goedkoop exemplaar van 25 euro gezet.

De discutabele declaratie werd gisteren onthuld door RTL Nieuws. Behalve dure bureaustoelen werden ook verkeersboetes betaald door de universiteit van Nijmegen.

ZIE OOK: Opvallendste declaraties universiteiten: van dure auto tot designstoel

AKKUraatd, die in de studentenraad van Nijmegen zit, heeft de rector magnificus daarop een goedkope stoel cadeau gedaan. "We wilden op een ludieke manier een statement maken tegen de declaraties", vertelt lijsttrekker Funs Elbersen.

"We hebben zelf voor 25 euro een tweedehands exemplaar gekocht om te laten zien dat je ook prima op een comfortabele stoel van 25 euro kan zitten." De rector, Theo Engelen, erkende volgens Elbersen dat de declaraties 'tamelijk hoog' waren. "Hij gaf ook aan dat het niet meer moest gebeuren."

Elbersen zei dat hij de kwestie op een later moment nog inhoudelijk zal aankaarten bij het universiteitsbestuur. "Het is te hopen dat dit eens maar nooit meer wordt."

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore