Ga naar de inhoud
Arubaan dood na arrestatie

Arubaan overlijdt bij arrestatie: 'Dit pikken we niet'

Mitch Henriquez met zijn tante: 'Met pijn in mijn hart heb ik afscheid genomen van mijn neefje'

In de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap is ontsteld gereageerd op de dood van een Arubaanse man die gisteren op het festival Night at the Park in Den Haag door de politie werd aangehouden. Bij de arrestatie zou door de politie buitensporig geweld zijn gebruikt.

De 42-jarige Mitch Henriquez zou na zijn aanhouding in een politiebusje onwel zijn geworden en zijn overleden. Hij zou zijn gearresteerd omdat hij had geroepen dat hij een wapen bij zich had.

De Antilliaanse gemeenschap wil de onderste steen boven krijgen over de gang van zaken bij Henriquez' arrestatie. "Dit gaan we niet zomaar pikken. Zeker niet als blijkt dat de berichtgeving bewust is gemanipuleerd", zegt oud-PvdA-Kamerlid John Leerdam op Facebook.

ZIE OOK: 'Mitch Henriquez was een geliefd man op Aruba'

Henriquez' zus Lila zegt in een interview: "Zijn hoofd was helemaal opgezwollen, de meeste klappen heeft hij op zijn hoofd gehad. Hoe kan het dat iemand in de boeien geslagen wordt, in de auto wordt gegooid en vervolgens bont en blauw en zonder te ademen aankomt?" vraagt zij zich af.

Ook de tante van Henriquez, Mary Jacopucci-Wilson, heeft op Facebook een reactie gezet: "Met pijn in mijn hart moest ik vandaag afscheid nemen van mijn lieve neefje. na een uitje naar UB40 was hij door de politie in elkaar geslagen en dit heeft zijn leven gekost. Ik vind dit niet kunnen. mensen die deze toetakeling hebben gezien en dit gefilmd hebben, neem AUB contact met ons op."

Op YouTube circuleren enkele filmpjes die net na de arrestatie van de man zijn gemaakt. Daarop lijkt de man al onwel te zijn voordat hij in het politiebusje wordt geladen.

Op een derde filmpje is te zien dat agenten proberen Henriquez na zijn arrestatie naar een politiebusje te laten lopen.

Bron: RTL Nieuws