Hittegolf

Stijladvies voor hittegolf: korte broek onder colbert kan best

29 juni 2015 16:56 Aangepast: 29 juni 2015 18:09
Beeld © ANP

Kun je wel of niet in een korte broek naar je werk? Stylist Fred van Leer moet er wel om lachen, alle Nederlanders die in de war raken als het warm wordt. Tips om er toch netjes uit te zien in koele kleding.

"Daar gáán we weer, denk ik dan, met die oeverloze discussie over slippertjes en korte broeken", zegt de stylist. "Mij maakt het echt niet uit wat iemand aantrekt: al ga je in je blote kont naar je advocatenkantoor op de Zuidas, prima. Maar dat advies zou nooit van mij komen." 

Maar wat is dan wel zijn advies? Eigenlijk kan alles, zegt Van Leer, als je er maar verzorgd uitziet. "Blote tenen? Tuurlijk, als de voeten en nagels er maar netjes uitzien. Mannen met een korte broek onder een mooi overhemd met colbertje; het kan er geweldig uitzien."

Feestelijk en koel
Ook voor mensen die tijdens de hittegolf een bruiloft of andere officiële gelegenheden hebben, zijn er voldoende mogelijkheden voor 'koele kleding', zegt de stylist. "Respect voor de gastheer of gastvrouw moet altijd prioriteit nummer één zijn. Maar een mooi pak in lichte kleuren staat hartstikke netjes." 

Een tip van de stylist: doe liever geen linnen pak aan. "Tenzij je stil blijft staan, anders is zo'n pak na één keer zitten en staan gekreukt en slordig."

ZIE OOK: Wat staat er in het Nationaal hitteplan en wat kun jij zelf doen om te helpen?

Een panty voor vrouwen, die volgens de officiële etiquetteregels verplicht is, mag van Van Leer in de kast blijven. Sterker nog: het liefst ziet hij sowieso alle panty's verdwijnen. "Vreselijk die dingen, vooral die huidkleurige." Verzorgde benen, met een poedertje of glansje erop, zijn veel mooier volgens de stylist.

Eigenlijk vindt Van Leer dat gemopper over het weer maar overdreven. "Warm is het tóch wel, of je nou een driedelig pak of een fladderjurkje aanhebt. Stop een deodorant in je tas en gewoon gáán."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore