Start Tour de France in Utrecht

Vrijwilliger Tour maakt grap met Nijntje, organisatie niet blij

03 juli 2015 17:40
Beeld © Cees van Dijk/Twitter

Een vrijwilliger van de Tour de France heeft vandaag een grap uitgehaald met Nijntje. Maar de organisatie van de Tour kan er niet om lachen.

Vrijwilliger Patrick Houthooft uit Helmond reed in een auto van de Tour met een grote Nijntje op het dak door de stad. Hij dacht dat het wel grappig was als hij deed alsof hij vast kwam te zitten onder een viaduct. Zijn grap kreeg meteen de nodige aandacht nadat er een foto op Twitter was geplaatst.

Verschillende media dachten dat Nijntje echt vast was komen te zitten, maar al snel werd duidelijk hoe het echt zat. Patrick geeft toe dat het in scène was gezet, maar wil er verder niks over kwijt. Een woordvoerder van de Tourorganisatie wil er verder ook niet veel over zeggen, maar zegt wel dat het handiger was geweest als Patrick de grap even had gemeld. 

ZIE OOK: Start Tour de France in Utrecht, waar moet je zijn?

Gevolgen heeft de grap verder niet voor Patrick. Hij mag dit weekend nog steeds gewoon zijn werk doen als vrijwilliger. Zaterdag en zondag worden de eerste twee etappes van de Tour de France 2015 in Nederland verreden. 

`