Opmerkelijk

Dappere bejaarden (72 en 78 jaar) stoppen gewapende overvaller

06 juli 2015 12:27 Aangepast: 06 juli 2015 13:16

Ze mogen dan 78 en 72 zijn, maar toen Ron Smith en Robert Anderson een overval zagen, reageerden ze dapperder dan de meeste jongeren. De twee bejaarden wisten te voorkomen dat een winkelovervaller met zijn buit ontkwam.

Ron Smith (78 jaar) maakte een wandelingetje door zijn woonplaats Salford, toen hij zag dat winkel werd overvallen. 

Gewapend
De 19-jarige Liam Redford bedreigde een vrouwelijk kassamedewerker met een mes om zo de inhoud van de kassa en te bemachtigen.

Smith vertelt wat er gebeurde. "Ik liep langs de winkel en keek naar binnen. Daar zag ik die kerel met een groot mes en het meisje achter de toonbank. Ik dacht: die ontkomt niet zolang ik er ben."

Smith hield de deur dicht. Hij vroeg omstanders om hem te helpen. Een stel liep gewoon voorbij, maar toen kreeg Smith hulp van de 72-jarige voorbijganger Robert Anderson.

Via het dak
Samen hielden zij de deur dicht. De overvaller probeerde uit alle macht te ontsnappen en trapte en sloeg tegen de deur. Smith en Anderson wisten hem binnen te houden. Uiteindelijk kregen ze hulp van enkele voorbijgangers.

Overvaller Redford probeerde toen al te ontkomen via het dak. Tevergeefs. De politie wist hem daar, met behulp van enkele bouwvakkers, te arresteren.

Ron en Robert zijn drie dagen na het voorval onderscheiden voor hun heldhaftige optreden. Overvaller Redford is inmiddels veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`