Agenten voor rechter om verkrachting

2,5 jaar cel voor agenten die seks hadden in politieauto

06 juli 2015 13:56 Aangepast: 06 juli 2015 14:07
Beeld © ANP

Twee agenten die onder diensttijd seks hadden met een vrouw op de achterbank van een politiewagen in Raalte, zijn veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf.

Dat is gelijk aan de eis. Bewezen is ook dat ze zichzelf ten onrechte een alibi hebben verschaft om de gebeurtenis te verhullen.

ZIE OOK: 'Ik had seks met twee agenten in de dienstauto'

De twee agenten, Sander L. (41) en Bidjaykoemar D. (44), brachten in het carnavalsweekend van 2012 in Raalte een vrouw naar huis die dronken zou zijn. In het rapport schreven ze de vrouw direct naar het huis van haar oma te hebben gebracht. In plaats daarvan brachten ze haar naar een afgelegen plek in Wijhe. Daar had de vrouw met beide agenten seks. Het was geen verkrachting, oordeelt de rechter.  

Op de achterbank van de dienstauto werd sperma aangetroffen van agent D. Die beweerde eerst voor diensttijd seks te hebben gehad met zijn vrouw, toen die dat niet bevestigde, zei hij vreemd te zijn gegaan. Op de kraag van de beschonken vrouw zou volgens het Openbaar Ministerie echter ook sperma zijn aangetroffen van de agent.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore