Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

'Bedek je borsten aub met deze mannentepels'

Beeld © #freethenipplecampaign

Tepels horen niet thuis op Facebook en Instagram. Vinden Facebook en Instagram. Als die tepels van een vrouw zijn, want die van een man mogen natuurlijk wel. Wie toch graag haar blote bos hout online wil gooien, kan de tepels bedekken met een afbeelding van mannentepels.

Het idee voor het tepeltemplate komt van kunstenaar Micol Hebron. Vrouwentepels worden door Facebook, Instagram en andere social media als aanstootgevend gezien. Tenzij ze zichtbaar zijn tijdens het geven van borstvoeding, of als het gaat om littekenweefsel na een borstamputatie.

Thumbnail

Hebrons knip-en-plaktepel

Mannentepels mogen wel worden getoond op foto's, die zijn kennelijk niet seksueel. Hebron kwam daarom met uitgeknipte afbeeldingen van mannentepels die vrouwen op social media over hun eigen tepels kunnen plakken. "Bedankt dat je de wereld een veiligere plek maakt", staat spottend bij de plaktepels.

ZIE OOK: Vrouwen tonen massaal borsten op Twitter

Op social media wordt door gebruikers campagne gevoerd tegen het weren van vrouwentepels op foto's, omdat ze het anti-blote-borstenbeleid belachelijk vinden. De campagne heet #freethenipple, ofwel: bevrijd de tepel. Veel gebruikers, waaronder beroemdheden, proberen hun tepels online te krijgen. Hebrons plaktepels vinden dan ook gretig aftrek.

Thumbnail
Bron: RTL Nieuws