Loverboyzaak Valkenburg

Klant 'Kimberly' spreekt: Nooit gedacht dat ze pas 16 was

29 juli 2015 17:07 Aangepast: 24 juli 2018 10:02
Beeld © RTL Nieuws

Toen Kevin seks had met Kimberly (16) in een hotel in Valkenburg, dacht hij dat ze meerderjarig was, zo zegt hij tegen RTL Nieuws. "Ik heb echt spijt."

September 2014. Kevin, een twintiger, zoekt op internet naar een prostituee van zijn leeftijd en vindt een mooi meisje op een naar eigen zeggen legale website. Hij belt op, maakt een afspraak en belandt in een hotel in Valkenburg. Kimberly noemt ze zich, en Kimberly is slank, mooi en aardig. "Ik vroeg haar: Hoe oud ben je?" Volgens Kevin antwoordde het meisje 'overtuigend' dat ze 18 was. "Ik twijfelde geen moment. Ze was heel ontspannen."

80 euro betaalde Kevin
Om een legitimatiebewijs vroeg Kevin niet. Was dat gemakzucht? "Ik weet het niet." 80 euro betaalde Kevin voor een halfuur, ging met haar naar de hotelkamer. "We knuffelden, kleedden ons uit en hadden seks." Achteraf gezien bleek het een grove fout dat Kevin niet vroeg naar een ID-kaart. Kimberly was geen 18. Een loverboy, Armin A., zette het 16-jarige meisje ertoe aan seks te hebben met zeker 50 en mogelijk 80, soms veel oudere mannen.

‘Ik hoop dat ze nog kan genieten van haar leven’

Op Kevin kwam A. over als een 'nette, vriendelijke jongen'. "Ik dacht dat hij daar was om haar te beschermen; je weet nooit wat voor mannen daar komen." Armin A. moet twee jaar de cel in.

Kevin besefte pas dat hij iets heel erg verkeerds had gedaan, toen de grootschalige misbruikzaak in de media verscheen. "Ik las het artikel en schrok echt: dat meisje uit Valkenburg zou Kimberly wel eens kunnen zijn." Hij wachtte tot de politie hem belde. "Nu ben ik erbij, besefte ik. Ik heb een bekentenis afgelegd, want ja, je kunt erover liegen, maar het is gebeurd."

Slapeloze nachten
Dan begint het 'zenuwslopende gedeelte': wat voor straf gaat hij krijgen voor het hebben van seks met een minderjarige, wat heeft dit te betekenen voor zijn toekomst? Betaalde seks met een minderjarige is bij wet verboden. Kevin had slapeloze nachten. "Je leeft in spanning, van dag tot dag." Hij heeft veel spijt. "Ik vind het zo rot voor haar. Het spijt mij dat ik naar haar ben toe gegaan. Ze is door heel veel mannen gebruikt."

‘Ik moest het vertellen, zwijgen kon niet meer’

Kevin kreeg een taakstraf. Twee van de verdachten pleegden in februari en maart zelfmoord. "Ik kan me daar wat bij voorstellen. Het doet zo veel met je, de paniek is groot." En Kevin moet zeggen: heel even flitst het ook door zijn hoofd. "Maar ik kan de mensen die om mij geven niet achterlaten."

'Ik moest het zeggen'
Die mensen hebben hem gesteund, ondanks het schokkende nieuws dat Kevin hen meedeelde. "Ik móést het zeggen: verzwijgen lukte me niet meer." Ook kwam er veel nieuws over de zaak naar buiten. "Ik vind dat het OM daar te fel in is geweest. Andere zedenzaken worden achter gesloten deuren behandeld, dit kon iedereen volgen. De mannen zijn neergezet alsof ze specifiek op zoek waren naar een minderjarig meisje, maar dat is niet zo. Daarom vertel ik mijn kant van het verhaal nu aan de buitenwereld." De rechter stelde bij de zaak van afgelopen week dat het de verantwoordelijkheid van de mannen was om te controleren of een prostituee minderjarig is.

ZIE OOK: Deze mannen gaan cel in voor seks met 16-jarige 

Kevin noemt het wel een paar keer: de toekomst. "Die is onzeker zolang er nog geen uitspraak is." Kan hij nog studeren? Werken? Als hij een nieuwe vriendin krijgt, heeft hij haar ook wat uit te leggen. "Ik zal het haar moeten zeggen. Dit alles heeft een grote impact op me. En ik zal dit altijd met mij mee moeten nemen." Net als Kimberly. "Ik zou haar willen zeggen dat ik hoop dat ze er zo goed mogelijk bovenop komt en nog zal gaan genieten van het leven. Want ze is pas zestien."

Kevins naam is gefingeerd. Ook Kimberly heet in het echt anders, ze gebruikte deze naam in de seksadvertentie. 

Volgens het Openbaar Ministerie is er 'geen sprake geweest van ongeoorloofde druk' op de verdachten. "daar zou de rechtbank -gelet op alle verweren- zeker iets over gezegd hebben en dat is niet gebeurd." Lees hier de volledige reactie van het OM.

Meer op rtlnieuws.nl:
Daders Valkenburgse zedenzaak betalen Kimberly schadevergoeding

 

 

Jeroen Wetzels / Lisanne van Sadelhoff

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore